Пригоди на сміттєзвалищі у Херсоні

6 лет назад 0

Відомий херсонський підприємець поділився у соцмережі спогадами про небезпечні відвідини херсонського сміттєзвалища. Мешканець європейського міста написав цілу сагу про те, як намагався цивілізовано відвезти будівельне сміття на звалище, а не кинути його під парканом чи у посадці, як це роблять у недорозвинутих громадах. З подивом він дізнався й про кошторис цієї "послуги".

Тарас Бурда ТЕХОГЛЯД ТА ПРАВА ОТРИМАТИ НА СМІТТЄЗВАЛИЩІ В ХЕРСОНІ ЄДИНЕ РЕАЛЬНЕ МІСЦЕ.
Перед сміттєзвалищем на нас чекає карантинна ванна з антибактеріальним розчином багнюки. Я такі бачив на таможнях та фермах. Проїхати з першого разу на ваги не вийшло, крутий заїзд для "пиріжка" та любої навантаженої машини не просте випробування. Якщо у вас не порвало зчеплення та не лопнув Кардан з напіввіссю, авто ще реально пройде п'ять років без ремонту.
Якщо заїхати на звалище вийшло лише розбивши передній бампер об крутий бетонний заїзд вагів, то зворотній виїзд став більш драматичним. Велика ширина проміжку між колесами на вагах, налипша на колеса та ваги багнюка, відсутність борту в ямі вагів зробили ваги справжнім могильником для авто. 
Передні колеса пройшли добре, але задні сковзнули й авто впало в яму правим заднім колесом. Якби це було вантажне велике авто, його б чекала тріснута вигнута рама, полопані пннвмоподушки та полопані ресори. Для любого легкового авто пом'яті пороги. За словами працівників, машини падають часто й навіть самі працівники падають на авто у яму також. Просте приварювання бортів до ями зробить ще гірше, бо крутий заїзд зробив неможливим такий борт, машини будуть битися картером двигуна, коробками та мостами об той борт. Дякуючи Богу, що авто впало не з вагою відходів у 1,33 тонни, а вже пусте, то силами працівників звалища воно знов стало на чотири колеса. Якби машина впала з грузом, то її б покрутило навіки й єдиний шлях для неї — металобрухт.
Отак, розбивши бампер, погнувши поріг авто, відірвавши захист двигуна, я дійшов до каси, де ознайомився з Європейськими цінами на прийом сміття (фото).
Вартість така, що з однієї вантажівки береться сумма вартості нового смартфону або планшету.
Мабуть тому я на звалищі був один, перед звалищем сотня вивалених кип сміття вздовж дороги й сумні крики тисяч чайок над головою, бо я привіз будівельні відходи.
Я впевнений, що ті, хто виставив вартість на сміття й виставив невдало ваги, вирівняють під'їзд до вагів й після цього приладнають борти до ями. Радий буду знов приїхати на звалище. За цей час поремонтую авто. Не буду ж, як усі, викидати на обочину.
А вартість вивалити сміття, дорожча за чудовий кардашинський пісок з доставкою, поки ніяк не може вкластися в голову.
Хто зможе заїхати та виїхати зі звалища без пригод, їдьте до поліції та розкажіть про це. Вам дадуть нові права та талон техогляду автоматично на основі чеку з звалища. Я не зміг з 33 роками стажу.

Фото: Тарас Бурда