Росіяни влаштували авіаційний терор на півдні: Гуменюк назвала причину

7 месяцев назад 0

Росіяни останнім часом почали частіше використовувати під час своїх атак авіабомби.  Херсощина страждає найбільше.
Про це в етері телемарафону повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

"На жаль, в них було чергове загострення авіаційної компоненти. Скориставшись погодою, яка трошки владналася, вони намагалися надолужити те, що втратили за період штормового попередження. 21 КАБ у нашій зоні відповідальності ворог використав тільки за цю ніч, зокрема в напрямку Одещини, Чорного моря,  острова Зміїний. 

Напрямок, який не дає їм спокою з позиції протидії цивільному судноплавству. Вони намагаються тероризувати цей напрямок. Але найбільше дістається правобережній Херсонщині, де на одне село ворог скидав цієї ночі по чотири КАБи. Це керовані авіабомби потужністю в 500 кг тротилового еквіваленту, які мають надзвичайно руйнівну силу. Наслідки цих авіаударів ще уточнюються. Поки інформації про постраждалих не надходило, будемо сподіватися, що всі залишились живі" , — сказала вона.

На думку Гуменюк, такий терор виправдовується з боку ворога тим, що немає можливості використовувати повноцінно артилерію, у них зменшується кількість боєприпасів, які вони можуть використати протягом доби.