Співробітника відділу кадрів херсонської поліції затримано за вимагання грошей

7 лет назад 0

Інспектор управління кадрового…

Про незаконну діяльність співробітника кадрів Головного управління поліції у Херсонській області стало відомо оперативникам внутрішньої безпеки. Під час перевірки поліцейські встановили, що інспектор з особливих доручень відділу УКЗ протягом тривалого часу погрожує використати свої владні повноваження відносно жительки Херсона. Аби поліція (в особі інспектора) не втручалася у підприємницьку діяльність жінки, посадовець вимагав від неї сплачувати йому «відсотки» від доходу – по кілька тисяч гривень. Правоохоронцями задокументовано отримання зловмисником від неї 6 тисяч гривень.

За матеріалами Херсонського управління ДВБ Національної поліції, слідчим відділом обласної прокуратури за фактом вимагання було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Чергові три тисячі гривень інспектор поліції одержав від жінки у місцевому парку. З цією сумою його і затримали співробітники внутрішньої безпеки, ГУНП поліції та обласної прокуратури.

На теперішній час вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу затриманому в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. За вимагання коштів посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України