Російські окупанти активізували скидання гранат із дронів у населених пунктах Херсонської області — дані військової адміністрації

6 месяцев назад 0

Херсонська область. Ілюстративне фото: focus.ua
Російська окупаційна армія активізувала скидання гранат із дронів у населених пунктах Херсонської області. Про це сьогодні, 3 листопада, в ефірі телеканалу  розповів керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

Він розповів, що за минулу добу росіяни здійснили 108 обстрілів Херсонської області, випустивши 602 снаряди з мінометів, артилерії, “Градів”, танків, БпЛА та авіації. Унаслідок обстрілів є жертви серед мирного населення.

“Дуже почастішали скидання гранат і ВОГів з безпілотників. За минулу добу 18 скидів було тільки в Бериславському районі”, — сказав Толоконников.
Він нагадав, що в області триває примусова евакуація дітей із 23 населених пунктів через складну безпекову ситуацію. Сил для проведення евакуації достатньо.

“На момент початку евакуації з 24 жовтня в цих 23 населених пунктах було трохи понад 800 дітей. Зараз ми вже вивезли понад 300, залишається приблизно 450-460 дітей”,  — уточнив Толоконніков.
За словами спікера, люди попри небезпеку не хочуть залишати будинки й своє господарство.

“Люди похилого віку не хочуть нікуди їхати зі свого будинку. Їм здається, що там скрізь набагато гірше, ніж у них тут, навіть під обстрілом. При тому, що ми показуємо фотографії, показуємо відео людей, які переїхали, які зараз там живуть і видихнули, і, грубо кажучи, насолоджуються життям, і діти з ними”, — розповів Толоконніков.Нагадаємо, через безпекову ситуацію у низці населених пунктів Херсонщини  примусову евакуацію дітей. Схвалено примусову евакуацію 802 дітей з їхніми родинами із 23 населених пунктів. Її проведуть із Бериславського, Каховського, а також Херсонського районів. 

Евакуація здійснюється безкоштовно залізничним та автобусним транспортом, зокрема до Хмельницької, Миколаївської, Одеської, Львівської областей. Також близько 100 дітей планується заселити в один із санаторіїв Івано-Франківської області.