СБУ повідомила про підозру ще 3 колаборантам, які допомагали рашистам провести фейковий референдум на Херсонщині

4 месяца назад 0

За матеріалами Служби безпеки підозру за «допомогу» в організації та проведенні незаконного референдуму рф на Херсонщині отримали ще троє місцевих мешканців.

Про це повідомила пресслужба СБУ Херсонської області.

Перебуваючи у лавах місцевих «виборчкомів рф» вони займались фальсифікацією так званого «голосування» щодо приєднання Херсонської області до складу країни-агресора.

Так, СБУ встановила жителя Дар`ївської громади, який, маючи проросійськи погляди, добровільно долучився до місцевих колаборантів для участі у підготовці та проведенні псевдореферендуму.

Зрадник увійшов до складу так званої дільничної виборчої комісії, яка діяла на території села Дар`ївка та прилеглих населених пунктах області.

Крім того оперативники СБУ викрили мешканку села Тягинка Бериславського району області.

Російські загарбники призначили її «головою дільничної виборчої комісії» на території громади.

Також підозру від СБУ отримала колаборантка з тимчасово захопленого Скадовського району Херсонщини.

Співробітники спецслужби встановили, що жінка з села Шевченко добровільно пішла «назустріч» незаконній владі та підтримала тимчасово окупацію Херсонщини.

Фігурантка організовувала агітаційні заходи на підтримку фейкового плебісциту та вела облік громадян, які голосували.

Після завершення фейкового голосування колаборанти передавали «бюлетені» представникам окупаційної влади для подальшої фальсифікації результатів незаконного референдуму.

На підставі зібраних даних слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Наразі усі вони перебувають на тимчасово окупованій території півдня України. Зловмисницям загрожує до 10років тюрми з конфіскацією майна.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва органів прокуратури.