Сили оборони знищили спостережний комплекс, який росіяни обладнали в будівлі Каховської ГЕС

5 месяцев назад 0

В будівлі Каховської ГЕС українські військові виявили добре замаскований російський комплекс спостереження “Муром-П”.
До знищення ворожої техніки залучили операторів ударних дронів.
Свою філігранну роботу військові показали у соцмережах. Комплекс “Муром-П” розроблений і випускається виробником комплексних систем безпеки, спеціальної техніки та безпілотних літальних апаратів “Стилсофт”.
Техніка призначена для цілодобового дистанційного відеотепловізійного спостереження, контролю та охорони відкритих ділянок місцевості, підступів, периметрів та шляхів пересування до об’єктів.
Спостережний комплекс має тепловізор та камеру із багатократним наближенням зображення. Вона може працювати автономно з елеваторів та інших високих об’єктів. “Муром-П” бачить людину на відстані 10 км камерою та за 4 км – тепловізором.
Відмінними рисами комплексу є можливість його швидкого розгортання та тривала робота в автономному режимі.
Раніше, оператори БпЛА Сил оборони України зуміли знищити ворожий “Муром-П” скидом боєприпасу з дрона. Відео опублікували бійці 68-ї окремої єгерської бригади. Російський комплекс спостереження замаскували літнім зеленим кольором, тож виявити його було не важко. А от поцілити у таку малогабаритну ціль – це вже завдання для досвідчених пілотів. Українські оператори з цим викликом впоралися.
У листопаді спецпризначенці Департаменту кібербезпеки СБУ виявили та знищили дві небезпечні ворожі системи візуального спостереження “Муром-М”. Відео бійці опублікували на своєму каналі.