Судитимуть жителя Скадовська, який обійняв посаду в окупаційній «службі цивільної оборони та надзвичайних ситуацій»

4 недели назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця регіону за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Скадовської окружної прокуратури.

За даними слідства, 41-річний обвинувачений у вересні 2022 року пішов на співпрацю із ворогом та обійняв посаду «заместителя начальника-начальника части» у створеному окупаційною владою «Скадовском районном отделе Херсонской области Службы по делам гражданской обороны, чрезвычайных ситуаций». 
 
На цій посаді чоловік здійснював загальне керівництво підпорядкованим відділом, набирав працівників служби, вів облік їхнього робочого часу. Забезпечував функціонування відділу, незаконно користуючись матеріально-технічною базою захопленою окупантами місцевої Державної пожежно-рятувальної частини.
 
Справа розглядатиметься Великоолександрівським районним судом Херсонської області.
     
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області. 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.