В річницю звільнення Херсона окупанти здійснили масований обстріл міста: поранено 3 мирних жителів та поліцейського

6 месяцев назад 0

Перша річниця звільнення Правобережної Херсонщини минула під вибухи та ворожі атаки. На мирні населені пункти агресор випустив 343 снаряди із артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків, мінометів, авіації та БпЛА.

Протягом дня вибухи лунали у всіх районах обласного центру, пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки, транспортні засоби, магазини та установи.

Внаслідок чергового ворожого артобстрілу центру міста був поранений поліцейський та пошкоджений службовий автомобіль, загрози життю 41-річного правоохоронця немає. Також отримали поранення 3 жінки віком 54, 38 та 30 років. У них мінно-вибухові травми, осколкові поранення, акуботравми. Постраждалих доправили до медичних закладів.

Двічі протягом доби противник атакував з авіації Тягинку, скидаючи на багатостраждальний населений пункт керовані авіаційні бомби. У результаті вибухів там пошкоджено господарські споруди та будинки місцевих жителів.

З лікарні до поліції надійшло повідомлення про те, що в медичному закладі помер 64-річний чоловік. Він перебував на лікуванні поранення, отриманого 09-го листопада в мікрорайоні «Корабел».

Вранці війська рф здійснили ракетний удар по Херсону. Внаслідок влучання в черговий раз було пошкоджено будівлю бібліотеки, в приміщенні виникла пожежа, яку локалізували та загасили співробітники ДСНС. Також пошкоджено розташовані поруч будинки місцевих жителів.  

На місцях обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти, проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 237 заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 7 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.