Вибух у магістральному каналі на Херсонщині відвернула поліція

3 года назад 0

Вибух у Каховському магістральному каналі попередила поліція Херсонщини. Оперативники зі своїх джерел отримали інформацію про те, що мешканець селища Іванівки зберігає в себе тротил та коноплі. І прибули до нього із санкціонованим обшуком. Він дав результат: у гаражі на присадибній ділянці чоловіка знайшовся і пакунок із подрібненим каннабісом, і тротилова шашка. Її власник, за його словами, надибав біля місцевого озера після військових навчань ще п’ять років тому. А зберігав, бо збирався нею глушити рибу в каналі.

Судячи з того, що підозрюваний і справді захоплювався риболовлею (сусіди неодноразово бачили його з вудками), він цілком міг свій план здійснити. І оскільки шашка була вагою у двісті грамів, то й вибух був би потужним – достатньої сили, аби пошкодити бетонні плити чи навіть труби, якими з каналу вода подавалася не тільки для поливу, а й для доочищення як питна. Тобто «забавки» одного дурника могли спричинитися до перебоїв із водопостачанням кількох населених пунктів.

У відділенні № 2 Генічеського райвідділу Національної поліції додають: мешканець Іванівки відповідатиме в суді за статтями 263 і 309 Кримінального Кодексу – незаконне зберігання вибухових речовин та наркотиків рослинного походження (коноплі він теж нібито знайшов). Кілька років позбавлення волі він собі точно «напрацював». Утім, тому не звикати: адже раніше вже встиг побувати на лаві підсудних за крадіжки й ті ж наркотики…

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.