Війська РФ сконцентрували атаку безпілотниками на Херсонщині — Гуменюк

3 месяца назад 0

Російські війська сконцентрували атаку безпілотниками в напрямку Херсонщини. П'ять безпілотників було знищено в зоні відповідальності Сил оборони півдня. По два на Херсонщині і Кіровоградщині, один на Миколаївщині.
Про це у марафоні "Суспільне.Спротив" повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк .

За її словами, у російської армії на лівобережжі проблеми з застосуванням артилерії. В таких випадках вони намагаються компенсуватися "баражуючими" снарядами.

На лівобережжі Сили оборони закріплюють позиції, відбивають російські атаки.

"Вісім штурмових спроб за минулу добу ми нарахували. Всі вони були для військ РФ безрезультатними. Продовжуємо їх відбивати, відкидати і нищити їх артилерійські позиції. Вони намагаються наситити повітря дронами, підсилюючи дронові атаки, зокрема з використанням FPV і дронів іншої модифікації зі скиданням осколкових боєприпасів, цілеспрямовано проти мирного населення" , — повідомила Гуменюк.

Як українським військовим вдається налагодити логістику на лівобережжя. Ця робота ведеться під щільний вогнем РФ.

"Розкривати всіх хитрощів не будемо, але сам факт, що наші воїни при першій же можливості, коли вона є для евакуації поранених, обов'язково доправляються їх до правового берега для надання медичної допомоги" , — додала Гуменюк.