У Генічеську цвинтарний злодій ледь не поплатився волею

3 года назад 0

Днями перед Генічеським районним судом постав безробітний місцевий житель, який займався крадіжками з кладовища.

Ще на початку грудня минулого року серед білого дня генічанин зламав стіл біля однієї з могил на недіючому цвинтарі по вулиці Центральній у Генічеську і сховав його, щоб забрати згодом. Наступного дня зламав ще один стіл біля могили, де похований генічанин, народжений у позаминулому столітті, і здав обидва до пункту прийому металу. За два дні злодій прийшов вже за могильною огорожею. Здавши її як металобрухт отримав гроші. Наприкінці грудня зробив те ж саме, але вже останнього разу — злодія затримали поліцейські.

На суді генічанин розкаявся і пояснив, що гроші від здавання металу були єдиним джерелом його доходу. А ще нагадав, що виховує двох малолітніх дітей. За кількаразову наругу над могилами суддя призначила підсудному 4 роки обмеження волі, але звільнила від покарання з випробуванням.

Частину огорожі, яку у злодія вилучили при затриманні, було вирішено повернути КП «Азовкомунсервіс», на балансі якого перебуває кладовище. Чоловік же отримав назад свій велосипед і молоток, яким розбивав огорожу. Якщо протягом двох років, поки триватиме іспитовий строк, він знову використає інструмент для злочинних цілей на цвинтарі, може отримати реальний термін.

Андрій БЕЙНИК.