Загарбники на лівобережжі Херсонщини підриваються на власних мінах — ОК «Південь»

9 месяцев назад 0

Російські підрозділи на лівобережній частині Херсонської області натикаються на власні міни, які залишились після підриву Каховської ГЕС.
Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає .

«На лівому березі вони (окупанти — ред.) ще не можуть оговтатись після наслідків тієї катастрофи, яку самі створили. Вони не впорядкували мінні поля, вони зараз потерпають від нашої контрбатарейної боротьби, ми потужно їх вибиваємо … глибше в тил, для того щоб вони припинили обстріли мирного населення правого берега. Ті вогневі позиції, які їм вдалося розгорнути на лівому березі, — дуже часто вони самі ж і підриваються на тих мінах, які не змогли знайти після великої води, і перший рубіж оборони, який вони вибудували для себе, стає для них останнім», — сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що на цьому напрямку Сили оборони щодня знищують від 30 до 70 окупантів, також триває робота щодо знищення річкової флотилії ворога.
Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС.