ЗСУ знищили 16 одиниць ворожої техніки та велике штурмове угруповання на лівобережжі Херсонщини

4 месяца назад 0

Російські окупанти продовжують йти на штурм позицій ЗСУ на лівобережжі Херсонської області. За даними ОК "Південь", минулої доби росіяни здійснили дев'ять невдалих штурмових дій, понесли втрати та відійшли на початкові позиції. 

Сили оборони півдня зазначили, що підрозділи Збройних сил України працюють над розширенням плацдарму на лівому березі Дніпра та міцно утримують зайняти позиції. Успіх ЗСУ підтверджується даними щодо втрат ворога. 

Лише за минулу добу українські захисники ліквідували 27 окупантів на лівобережжі Херсонщини та знищили два ворожі спостережні пункти. 

Серед втрат ворога також система залпового вогню "Град", САУ "Мста-С", комплекс відеоспостереження "Муром-М", станція радіоелектронної боротьби, 11 одиниць техніки та безпілотник невстановленого типу. 

Як повідомляють моніторингові телеграм-канали, сьогодні артилерія ЗСУ знищила велике штурмове угруповання в тимчасово окупованих Олешках. Подробиці поки невідомо. Відомо, що ворожі підрозділи перебували в районі Хуторище. 

Як раніше повідомлялось раніше, росіяни скаржаться на відсутність зв'язку та затримки в отриманні дозволів на відкриття вогню. Лишають проблеми в артилерійській та авіаційній підтримці. Телеграм-каналі з так званого "z-середовища" активно почали критикувати дії командувача угрупованням "Дніпро" генерала Теплинського, що може бути пов'язано із його можливим відстороненням від посади через невдалі штурми позицій ЗСУ на лівобережжі.