ЗСУ знищили систему РЕБ «Стриж» на базі окупантів у Новій Каховці

8 месяцев назад 0

Збройні сили України знищили російську систему радіо-електронної боротьби «Стриж», розміщену на базі окупантів у Новій Каховці.Російські загарбники дуже часто розміщують особовий склад і техніку на базах відпочинку. У Новій Каховці українські розвідники виявили РЕБ ворога на території готелю «Славутич».

«Стриж» розроблений для протидії дронам. Частіше цей комплекс встановлюють на землі, на спеціальній тринозі. Цього разу окупанти змонтували його на вишці. Антидронна система не змогла захистити себе від українського ударного безпілотника, який знищив її.
 
Системи радіоелектронної боротьби окупантів – це серйозна перешкода для зв’яку між підрозділами, а також для керування безпілотниками. Тому ці системи серед пріоритетних цілей наших захисників. Зокрема, і РЕБ “Стриж”, який російські розробники створили саме для захисту від дронів.
​Для українських операторів безпілотників не має значення розмір ворожої техніки, яку треба знищити. Завдяки майстерному пілотуванню нашим захисникам вдається уражати навіть такі невеликі цілі, наприклад, комплекс спостереження “Муром-М”. Один із таких комплексів підірвали на Харківському напрямку. Відео його ураження оприлюднили бійці бригади “Сталевий кордон”.

Дрони коригують і допомомагають артилеристам. Разом вони знищують і значно габаритнішу ворожу техніку, таку як рідкісний російський комплекс РЕБ “Борисоглебськ”.  Доказом цього слугує робота 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади ЗСУ, яка уразила РЕБ з гармати.

Окупанти намагалися сховати станцію у неподалік від лінії фронту в Запорізькій області, але українські захисники виявили її і уразили.