Армія РФ 72 рази обстріляла Херсонщину. Одна людина загинула, п’ять — поранені

9 месяцев назад 0

За минулу добу, 22 серпня, росіяни 72 рази обстріляли Херсонщину. Вони випустили 364 снаряди з мінометів, артилерії, танків,  "Градів" та БПЛА. Через російську агресію одна людина загинула, п’ять — поранені.

Про це повідомляє очільник ХОВА Прокудін.

За даними начальника ХМВА Мрочка, за минулу добу обстріляли Херсонську громаду 13 разів, використавши 78 снарядів. Ураження зафіксували в Херсоні, Садовому та Комишанах. По Херсону випустили 27 снарядів.

За даними Генштабу, армія РФ завдала авіаційного удару в районі Ромашкового Херсонської області. Від артилерійських обстрілів постраждали Нововоронцовка, Херсон, Білозерка, Велетенське, Комишани.

Російські військові поцілили в житлові квартали населених пунктів області; територію заводу, фабрики, підприємства; в об'єкти критичної інфраструктури та лікарні в Херсоні; будівлю магазину та об'єкт критичної інфраструктури в Бериславському районі.

Учора, 22 серпня, через російський обстріл Миколаївки постраждав 66-річний чоловік, в якого діагностували мінно-вибухову травму та поранення руки. 

Тоді російська армія вдарила й по селищу Комишани в Херсонській громаді. Під обстріл потрапили місцеві жителі, які перебували на вулиці. Унаслідок цього загинула 71-річна жінка. Ушпиталили 55-річного чоловіка.

За добу 21 серпня на лівобережжі Херсонщини ЗСУ знищили 27 окупантів та ворожу техніку. Також російська армія втратила 10 гармат, 7 одиниць автобронетехніки, 3 човни, зенітну самохідну установку "Шилка" та ротний командно-спостережний пункт.