Армія РФ продовжує штурм українських позицій на лівобережжі Дніпра»/>

4 месяца назад 0

Спроби російських військових вибити українські війська з плацдарму на лівобережжі Херсонської області тривають, але безрезультатно.

Про ситуацію на українських позиціях розповіли Сили оборони півдня.

Протягом доби 9 січня окупаційна армія 9 разів штурмувала позиції ЗСУ, але невдало. Щоразу російські військові поверталися із втратами на вихідні позиції.

Наразі підрозділи Сил оборони працюють над розширенням плацдарму та міцно утримують позиції, йдеться у зведенні.

Армія РФ активно веде аеророзвідку, артилерійські обстріли, а також застосовує ударні дрони по населених пунктах та українських підрозділах.

Лише за 9 січня окупаційні війська застосували 5 FPV-дронів та скинули 11 розривних боєприпасів на Новотягинку, Качкарівку, Золоту Балку, Садове, Львове Тягинку та намагалися атакувати українські позиції на лівобережжі.

Загрозу становлять і бойові кораблі російського флоту, 2 – у Чорному та 1 – в Азовському морі, повідомляють Сили оборони.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. Проте у грудні почали з'являтися інтерв'ю українських військових щодо ситуації на лівобережжі Херсонщини.

16 грудня у New York Times опублікували інтерв'ю з кілька українськими морпіхами, що брали участь у форсуванні Дніпра на Херсонщині. Вони висловили занепокоєння щодо великих втрат та надто оптимістичних заяв українських чиновників.

21 грудня офіцер однієї з бригад ТРО, яка працює на Херсонщині, розповів, що глобальних успіхів на цьому напрямку немає, адже в окупаційних військ більше артилерії й технічних засобів.

Нещодавно американське видання ABC News опублікувало історію 73-го морського центру спеціальних операцій ім. кошового отамана Антіна Головатого про встановлення плацдармів на лівобережжі Херсонщини.

Також в ефірі “Вгору” речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук зазначив, що наразі головне завдання російської армії – це знищити українські плацдарми на лівобережжі Херсонщини.