CБУ викрила розкрадання мільйонів державних грошей на ремонті місцевоі дороги у південному регіоні країни

3 года назад 0

СБУ ліквідувала у Херсонській області схему привласнення державних грошей, виділених на реконструкцію автодороги місцевого значення в регіоні. В ході слідчо-оперативних дій, викрито організатора оборудки.Протиправна діяльність зловмисника завдала державі збитків у розмірі 1,9 млн грн. Про це повідомила прес-служба відомства. 

Встановлено, що керівник комерційноі структури налагодив механізм привласнення бюджетних грошей, передбачених на капітальний ремонт місцевого автошляху. За даними слідства, підрядник уклав з представником державної установи договір на реконструкцію дороги в регіоні.

Проте, комерсант виконав відповідні роботи не в повному обсязі і з порушенням державних будівельних норм, а одержану «різницю» вивів у тінь. Для цього учасник оборудки вносив недостовірні відомості до звітної документації.

За матеріалами СБУ, керівнику підрядноі структури повідомлено про підозру за статтями розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та службове підроблення Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ в Херсонській області спільно зі слідчими Національної поліції та за процесуального керівництва прокуратури.