Дефіцит медперсоналу на ТОТ: до Скадовська окупанти завезли російських лікарів

9 месяцев назад 0

До тимчасово окупованого Скадовська Херсонської області окупанти завезли лікарів із Кабардино-Балкарії, які замінили попередню групу медпрацівників.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Зокрема, до захопленого міста приїхали хірурги, терапевти, педіатри та гінекологи. Також у регіон приїхав середній медичний персонал.

“Росіяни мають дефіцит медперсоналу на ТОТ, адже більшість українських медиків відмовилися співпрацювати з ворогом і покинули регіон. Натомість росіяни практикують примусові медогляди місцевих мешканців, після яких тих вивозять до Росії на “лікування””, – йдеться в дописі.

Також ЦНС зауважили, що росіяни платять своїм гастролерам за такі поїздки підвищену зарплату. Тому лікарі з РФ фактично їздять на заробітки, під час яких беруть участь у депортації українців.

Російська пропаганда залучає різноманітні інструменти, аби вводити в оману українців у тимчасово окупованих регіонах. Медіаплатформа “Вгору” проаналізувала способи, у які росіяни пропагують “нове життя” на захоплених територіях, і те, чому вони не надто добре працюють. 

Раніше Генштаб повідомляв, що в тимчасово захопленому Скадовську Херсонської області російські окупанти активізували використання порту для вивезення цьогорічного врожаю зерна до своїх портів.