Експертна група опрацювала 47 проектів розвитку

5 лет назад 0

Сьогодні, 13 серпня, у Херсонській обласній раді відбулось організаційне засідання експертної групи ради ІІІ обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області.

Цьогоріч на конкурс подано 47 проектів, що спрямовані на розвиток різних сфер життєдіяльності: від підвищення безпеки життя мешканців громади до вирішення соціально-побутових проблем та підтримки здорового способу життя населення Херсонщини.

Так, по першій категорії «Проекти сільських рад» надійшло 21 проект, по другій «Проекти селищних рад та міських рад міст районного значення» – 5 проектів, по третій «Проекти районних рад, міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад» – 19 проектів, по четвертій «Спільні проекти територіальних громад сіл, селищ, міст, районних рад та об’єднаних територіальних громад» – 2 проекти. Загальна вартість поданих проектів складає 40 млн грн: згідно кошторисних розрахунків сума співфінансування проектів з облбюджету становить 16 млн грн, тоді як бюджет Конкурсу на 2020 рік затверджено у розмірі 20 млн грн.

Таким чином, всі подані проекти можуть бути співфінансовані з обласного бюджету за умови дотримання вимог Конкурсу. Проте, вже у ході сьогоднішнього опрацювання члени експертної групи виявили ряд зауважень по 23 проектам, зокрема, низький відсоток співфінансування від партнерів (згідно Положення він має бути не нижче 5%). Обговоривши всі недоліки експертна група погодилася надати учасникам час на їх усунення. Граничний термін – 16 вересня 2019 року.

«Якщо до 16-го вересня всі вимоги Положення не будуть витримані, то проекти не зможуть взяти участь у другому етапі, а, отже, й не отримають співфінансування з обласного бюджету» , – відзначила заступник голови облради Оксана Рукавішнікова.

Інші 24 проекти отримали від експертної групи погодження на участь у публічній презентації проектів за участю їх розробників та представників засобів масової інформації, яка відбудеться у період з вересень по жовтень 2019 року.

На сьогодні ідеальними за оформленням визначено проект Нижньосірогозької районної ради «Поточний ремонт міської амбулаторії загальної практики сімейної медицини комунального некомерційного підприємства «Нижньосірогозький Центр первинної медико-санітарної допомоги» (загальною вартістю 437,296 тис. грн) та проект Голопристанської районної ради «Створення скринінг-центру». Придбання сучасної відео-ендоскопічної системи для комунального підприємства «Голопристанська центральна районна лікарня» (загальною вартістю 1100,000 тис. грн).

Нагадаємо, у 2018 році співфінансування з обласного бюджету отримали 35 проектів.