Громадський бюджет: 76 проектів. “Херсон плюс” підтримує проведення напівмарафону

5 лет назад 0

Із культури та спорту, освіти та охорони здоров’я, із капітального будівництва та благоустрою… 76 проектів Громадського бюджету вже винесені та розглядаються у рамках публічних обговорень. Аж в чотири дні!
На слухання запросили і спеціаліста Управління транспортної інфраструктури Миколу Іванова. Прийшов у якості експерта – оцінює профільні питання ремонту дорожнього покриття.
За словами Миколи Іванова, херсонці занепокоєні як станом доріг, так і можливістю пересуватися ними безпечно. Тож в Управління транспорту на експертний висновок направили 4 проекти.
Презентувала свій проект і підприємниця Вікторія Бебко. У Херсоні вона хотіла б бачити музей просто неба «Стара пошта». Ідею виношувала два роки.
Із презентацію офіційного напівмарафону виступили і представники Херсонського бігового клубу. Спортивний проект «Громадського бюджету» виявився малим за фінансовим показником – із бюджету просять 95 тисяч гривень. Та от ідея його велика – популяризація здорового способу життя та розвиток спортивного туризму.
Ідея проведення напівмарафону сподобалась багатьом присутнім – Херсон такого масштабного дійства потребує вже давно. Із такою думкою погоджується і херсонка Ірина Нагорна. Проект «Херсонський напівмарафон» прийшла підтримати особисто.
На те, що напівмарафон буде проведено сподівається і координатор Херсонського бігового клубу Ольга Брусенцева. Спортсменка, розуміє, що будь-яке сучасне місто таких заходів потребує. І радіє, що саме завдяки «Громадському бюджету» чимало хороших ініціатив зможуть реалізуватися.
Директор стадіону «Кристал» Олександр Букалов прийшов підтримати інший спортивний проект «Встановлення сектору для стрибків». Автори ідеї звертались до нього за профільною консультацією.
Олександр пояснює, що ініціативи здебільшого готують непрофесіонали, а тому авторам треба давати підказки – консультувати у необхідних питаннях.
Проект «Херсонського напівмарафону» підтримує і телеканал «Херсон Плюс». Сподіваємося, що вже 19 квітня 2020 року на бігову дистанцію вийдемо з усіма активними херсонцями .