Гуманітарна комісія відтермінувала ліквідацію Олешківської спецшколи та підтримала херсонських тренерів

4 года назад 0

Учора, 12 лютого, відбулось передсесійне засідання постійної комісії з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності.

Обговорювали, як завжди, актуальні проблемні питання, пов’язані із розвитком галузі освіти, науки, культури, фізичної культури та спорту Херсонської області. Зокрема, було розглянуто питання щодо виключення з мережі обласних навчальних закладів Олешківської спеціальної школи Херсонської обласної ради. З огляду на стабільне зменшення контингенту вихованців члени комісії підтримали пропозицію Херсонської обласної державної адміністрації стосовно оптимізації цього закладу по завершенню 2019-2020 навчального року. Депутати наголосили на необхідності здійснення всіх організаційних заходів для того, щоб всі учні закладу, який підлягає оптимізації, були влаштовані у школи м.Олешки та отримували якісні освітні послуги. Для цього обласній державній адміністрації було рекомендовано налагодити співпрацю з органами влади м.Олешки щодо 100-відсоткового охоплення загальною середньою освітою вихованців Олешківської спеціальної школи Херсонської обласної ради.

В той же час, такі спортивні громадські організації, як Херсонська обласна організація ФСТ «Україна», Херсонська обласна організація Федерації боксу України та Херсонська обласна організація ФСТ «Динамо» отримали від депутатів підтримку на додаткове фінансування їх діяльності за умови наявності додаткових коштів в обласному бюджеті.

Підтримкою від членів профільної комісії заручився і директор Херсонського вищого училища фізичної культури Херсонської обласної ради у вирішенні питання щодо забезпечення житлом провідних тренерів закладу – Валерія Ціомашка та Віктора Кубішина, які підготували багато відомих у Європі та світі борців. Серед їх вихованців – чемпіонка України, Європи та світу серед кадетів Антоніна Кулагіна та майстер спорту міжнародного класу, чемпіон світу 2019 року, бронзовий призер чемпіонату світу 2018 року Ерік Арушашян.

З огляду на високі результати роботи цих тренерів та складні життєві умови (відсутність особистого житла) депутати підтримали пропозицію щодо необхідності вирішення питання забезпечення житлом спортивних наставників. Для початку гуманітарна комісія рекомендувала облдержадміністрації проаналізувати можливості трьох програм (комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в Херсонській області на 2019 – 2023 роки, програми розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2019-2022 роки та регіональної програми індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлових умов сільського населення «Власний дім» на 2012-2020 роки) для вирішення порушеної проблеми.

Також депутати акцентували увагу на необхідності об’єднання зусиль всіх місцевих бюджетів, зокрема обласного, бюджетів Херсонської міської ради та Скадовської районної ради (оскільки Валерій Цімашко уже 17 років проживає та працює у філії ХВУФК у м.Скадовськ) для придбання житла для тренерів на умовах співфінансування.

Серед іншого, постійна комісія взяла до відома ряд звітів по виконанню у 2019 році обласних програм, зокрема програми щодо запровадження обласних стипендій, програми розвитку культури і духовності, програми оздоровлення та відпочинку дітей влітку, програми розвитку інформаційного простору Херсонської області. Загалом члени гуманітарної комісії опрацювали 32 питання порядку денного та відвідали КЗ «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради.