Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини. Сили оборони ліквідували 95 окупантів та їх техніку.

8 месяцев назад 0

За минулу добу, 2 вересня, на лівобережжі Херсонської області ЗСУ знищили 95 окупантів, 5 одиниць автобронетанкової техніки та 3 човни.

Про це повідомила керівниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час телемарафону “Єдині новини”.

"Наша робота продовжується щогодини, тому що ворог час від часу намагається поновитися на тих позиціях, звідки ми їх вибиваємо. Наша задача — це максимально зачистити смугу та відкинути їх якомога далі, щоб кількість обстрілів не збільшувалася", — додала Гуменюк.

За її словами, диверсійно-розвідувальні групи використовують цивільні човни та намагаються використовувати всі плавзасоби, які знайшли на лінії узбережжя.

Крім того, керівниця пресцентру зазначила, що на території тимчасово окупованої Херсонщини російські військові постійно проводять ротацію, тому що найгарячіші напрямки потребують відновлення сил.

"Часто вони відправляють підрозділи саме з Херсонщини на Схід і Запоріжжя. Приїжджають в нашу зону відповідальності підрозділи, які намагаються відновити своє злагодження. Але наша бойова робота не дає їм передиху, адже ми продовжуємо контрбатарейну боротьбу",— розповіла Гуменюк.

Також, армія РФ намагається поповнювати свій ресурс із місцевого населення, особливо тих, кого паспортизували. Вони створюють, так звані “загони територіальної оборони" та переконують, що вони будуть потрібні тільки на цій території для утримання своїх населених пунктів.

"Відомо, що росіяни тривалий час перебували на території від Дніпра до Криму та мали час і змогу облаштувати певні лінії оборони. Вони використовували залізобетонні конструкції та різні способи мінування, тому тактика їх оборони досить зрозуміла й ідентична на нашому напрямку. Сили оборони продовжують бойову роботу вже з урахуванням того досвіду, який отримали наші побратими на Запорізькому напрямку", — зазначила Наталія Гуменюк.

Нагадуємо, 1 вересня, на лівобережжі Херсонської області Сили оборони півдня України ліквідували 55 окупантів та польовий пункт боєпостачання російських військових.

Примусова паспортизація на окупованій Херсонщині та псевдовибори. Як вони пов'язані, читайте тут.