ХДУ ламає стереотипи. У закладі відкрили сучасну читальну залу-трансформер

3 года назад 0

Відкриті полиці з книгами, м’які крісла-мішки та електронний камін. Це не локація зйомок фільму чи фотостудії, а оновлена універсальна читальна зала-трансформер Наукової бібліотеки Херсонського державного університету. За словами ректора навчального закладу Олександра Співаковського головною концепцією проекту стало поєднання класичних традицій з сучасними технологіями.

Перероблювати довелося усе, тож від старого інтер’єру читальні нічого не залишилося. Наразі це сучасний інноваційний простір з кількома зонами для роботи, – розповідає директор Наукової бібліотеки Нателла Арустамова.

Головною особливістю оновленої зали став фонд цінних рідкісних видань, зокрема найстаріша книга в архіві датується 1828 роком. У відокремленому приміщенні підтримується окремий температурний режим, а вхід дозволений лише у супроводі наукового співробітника. Така трансформація популяризує роботу бібліотек, – наголошує пані Нателла.

Працювати з гаджетами та книжками одночасно, розробляти проекти, дивитися фільми на великому екрані чи просто спілкуватися з однокурсниками після занять. Студенти ХДУ діляться, можливостей для наукової та творчої діяльності тут дійсно багато