Херсонщина має власний досвід у впровадженні реформи децентралізації, — Дмитро Бутрій

7 лет назад 0

Про це в. о. заступника голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій зазначив у ході зустрічі керівництва ОДА із заступником директора Місії USAID в Україні паном Джоном Пеннеллом.

Представники Місії USAID в Україні розказали, що вже встигли побувати у Херсонському державному аграрному університеті й завітали до Музиківської об’єднаної територіальної громади. Саме пересвідчившись у ході дій в ОТГ, пана Джона Пеннелла зацікавило, якими темпами процес децентралізації триває на Херсонщині в цілому.

На це Дмитро Бутрій, який координує саме процес утворення об’єднаних територіальних громад у Херсонській області, зазначив, що взагалі процес децентралізації у регіоні розпочався у 2015 році, протягом якого було утворено одну громаду – Кочубеївську ОТГ, яка власним прикладом дала поштовх для активізації роботи в цьому напрямку і саме тому вже впродовж 2016 року було утворено ще 11 об’єднаних територіальних громад, — йдеться на сайті Херсонської ОДА.

«Децентралізація сприяла перевиконанню обласного бюджету впродовж трьох місяців з початку 2017 року на 146,5%, а місцеві бюджети збільшилися до 6 разів. Розпочинаючи реалізацію реформи децентралізації, Херсонщина орієнтувалася на досвід європейських країн, а саме Польщі. Сьогодні, побачивши результати реалізованої роботи, маємо власний позитивний досвід, який дозволяє продовжувати передачу влади на місця й тим самим забезпечувати економічне зростання громад в області», — звернув увагу в. о. заступника голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій.