Херсонський ХОСПІС продовжує працювати в умовах окупації, попри рішення про ліквідацію

2 года назад 0

Ще 18 лютого поточного року обласна рада прийняла рішення про ліквідацію Херсонської обласної лікарні “ХОСПІС”.

Проте заклад і досі продовжує свою роботу, в умовах війни та окупації, повідомляє Суспільне. 

За словами директора ХОСПІСу Ігоря Васильєва, він самостійно прийняв рішення продовжувати роботу:

“Я зараз прийняв рішення працювати, як і раніше. У нас є договір з Національною службою здоров'я України. Працюємо у попередньому режимі. Є хворі, люди звертаються як з міста, так і з області. На сьогодні в лікарні знаходиться 26 хворих".

Наявних у лікарні продуктів харчування вистачить ще на 10-15 днів. Далі потрібно буде поповнювати запаси:

"Нам потрібні будуть риба та м’ясо. На жаль, ми зараз це не можемо закупити. Тому, якщо в когось є можливість чи бажання допомогти, будемо вдячні", — говорить керівник.

Щодо медичних препаратів, то ними наразі забезпечені лише важкохворі, адже для них ліки закупили ще минулого року. А от медикаменти для загальнотерапевтичних хворих закінчилися. Зараз це питання намагається вирішити Департамент здоров'я та благодійні організації. 

"Критичної ситуації у нас немає, — зазначає Ігор Васильєв, — Є планова робота, вона не припинялась. Персонал працює, отримує 100 відсотків зарплати і є навіть премії. Пацієнти, які є контактними, висловлюють занепокоєння ситуацією, просять розповісти, що відбувається на фронті. Ми намагаємося, щоб наші пацієнти не були відокремлені від суспільства"