Херсонському ХОСПІСу подарували меблі й обладнання на 140 тисяч гривень

4 года назад 0

Порожні палати і старі ліжка. У Херсоні готують до відкриття друге відділення «Хоспісу». Це приміщення на третьому поверсі інфекційної лікарні медичному закладу паліативної допомоги передали рішенням сесії облради.

Тут важливо створити комфортні умови перебування. Адже пацієнти Хоспісу – це невиліковно хворі люди, яким важко самостійно навіть піднятись із ліжка, і які потребують постійного догляду. Саме тому благодійна організація Фонд громади Херсона Захист ще навесні цього року оголосила про збір коштів для закупівлі багатофункціональних ліжок та протипролежневих матраців. У перший етап проекту «ХОСПІС – дім надії!» вдалось закрити потреби першого відділення, що розташоване на Морській. Тепер Фонд передав чергову партію допомоги для оснащення другого корпусу.

Благодійні внески збирали усіма можливими засобами: це і онлайн пожертви, скриньки у супермаркетах, внески підприємців-доброчинців, різноманітні благодійні акції. Та основну суму під час другого етапу проекту вдалось зібрати під час концерту Співака переможець шоу «Х-Фактор Віктора Романченко. Кошти, вилучені від продажу квитків, дозволили повністю покрити витрати.