Як абітурієнтам вступати до вишів цього року

2 года назад 0

Цього року в Україні через бойові дії скасували зовнішнє незалежне оцінювання.

Сьогодні Міністерство освіти і науки розробляє механізм, за яким абітурієнти зможуть поступити до вищих навчальних закладів. Про це повідомило видання Українська правда.

Що робити тим, хто збирається вступати до вишів у 2022 році? 

Крок 1. Вступити наразі можна за результатами тестування, про умови проведення яких повідомить невдовзі профільне міністерство. Щоб взяти у них участь, треба буде пройти реєстрацію, яка проводиться до 9 квітня цього року. У реєстраційній картці (https://zno.testportal.com.ua/registration) треба заповнити поля для вибору предметів. Якщо є можливість, роздрукуйте свою реєстраційну картку.

Якщо ви планували пройти ЗНО тільки для отримання результатів Державної підсумкової атестації, і не плануєте вступати у виші, реєстрація не потрібна.

Крок 2. Після реєстрації треба зібрати пакет реєстраційних документів. Необхідно заповнити від руки заяву про участь у тестуваннях, додати копію паспортних документів. Якщо ви випускаєтеся зі школи цього року, його треба віддати керівнику закладу освіти. Випускникам минулих років документи треба надіслати самостійно на адресу одного з центрів оцінювання якості освіти. 

Якщо ви вже маєте сертифікат учасника ЗНО, то зможете заходити на свою  інформаційну сторінку, аби отримати всю актуальну інформацію щодо подальших дій, яка стосуватиметься саме вас.