Імовірно, ЗСУ перекинули бронетехніку на лівобережжя Херсонщини, – ISW

6 месяцев назад 0

Аналітики інституту вивчення війни, проаналізувавши російські джерела пишуть у своєму звіті, що українські військові перекинули обмежену кількість бронетехніки на лівобережжя Херсонщини.

Також вони додали, що ЗСУ продовжують масштабніші, ніж зазвичай, наземні операції.

“Російські воєнні блогери поширили фото 6 листопада, на якому нібито українська гусенична транспортна машина-амфібія (ПТС) перевозить БМП на східний берег біля Кринок. Інші військкори 7 листопада заявили, що українська БМП самостійно форсувала Дніпро біля Кринок, і 7 листопада поширили окремі кадри, на яких нібито видно знищений західний БТР у невстановленому місці на східному березі”, – йдеться у звіті.

Також, ймовірно, аналітики пишуть, що понад 300 українських військовослужбовців (приблизно один батальйон) діють у районі Кринок та утримують позиції в прилеглих районах.

“Навіть інтенсивні зусилля Росії блокувати узбережжя річки Дніпро, не завадили українським військовим перекинути додатковий особовий склад і матеріальні засоби на позиції на лівому березі”, – написали аналітики.

Крім того, у DeepState внесли зміни до мапи на лівому березі. Вони повідомляють, що операція корпусу Морської піхоти розпочалася 14 жовтня з висадки в кількох місцях. 

Раніше ми писали, що в Росії, імовірно, змінили командувача військ на Херсонщині через успіхи ЗСУ на лівобережжі.

Також в ISW повідомляли, що, українські війська утримують позиції та продовжують наступальні дії на лівобережжі Херсонської області.