ISW: на лівобережжі Херсонщини російські військові збивають власні безпілотники»/>

4 месяца назад 0

Все частіше фіксується, що російські військові збивають власні безпілотники, оскільки приймають їх за українські.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики пишуть, що український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що це пов'язано з активність українських БпЛА. Тому командування російського угруповання військ «Дніпро» почало сповіщати свій особовий склад про те, коли діють їхні безпілотники.

Крім того, за даними експерта, командування російського 17-го танкового полку протягом останніх двох тижнів під Кринками намагається евакуювати пошкоджену російську бронетехніку.

Як зазначають в ISW, станом на 13 січня ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Херсонщини, водночас підтверджених змін у цьому районі немає.

Також це підтвердила речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”. 

“Так, є такі факти, але не в такій кількості, в якій хотілось б”, – додала вона.

Насиченість повітря безпілотниками – це надскладна бойова робота як і для наших сил, так і для окупаційних. Важливо, щоб засоби РЕБ працювали у потрібному напрямку, сказала Гуменюк.

Робота Сил оборони результативна, але російська армія активно використовує дрони різних модифікацій, зазначила речниця.

Раніше Британська розвідка повідомляла, що в районі Кринків армія РФ втратила 90% своєї військової техніки. Також у звіті Інституту вивчення війни (ISW) йшлось про те, що російські джерела продовжують скаржитися на постійні проблеми з командуванням і зв’язком, які погіршують боєздатність Росії на лівобережжі Херсонщини. Водночас BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну. Речниця ОК«Південь» Наталія Гуменюк розповіла, що російські військові щодня штурмують плацдарми ЗСУ на лівобережжі Херсонщини через те, що Росія готується до виборів на окупованих територіях і їм потрібні перемоги.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків.