Жителю Музиківської громади на Херсонщині оголосили підозру за участь у незаконному референдумі

6 месяцев назад 0

Працівники Олешківської окружної прокуратури повідомили про підозру мешканцю Музиківської громади за фактом колабораційної діяльності. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, чоловік у Херсонському районі у вересні 2022 року брав участь у роботі «виборчої комісії», яку створила окупаційна влада для проведення незаконного референдуму щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ тимчасово окупованої території. 

Зазначається, що підозрюваний ходив по домівках мешканців сіл Загорянівка, Східне та закликав їх ставити потрібну «відмітку в бюлетенях». 

За ч. 5 ст. 111-1 чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна або без такої.

Фото зі сторінки прокуратури

Нагадуємо, двом жінкам із Комишан і Білозерки на Херсонщині заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі за участь в організації псевдореферендуму. 

Днями прокуратура повідомляла, що підозрюється в колабораціонізмі 59-річна жінка за участь у проведенні псевдореферендуму на території Херсона. Зараз вона утримується під вартою.