Кількість російських обстрілів Херсонщини дещо впала. Наталія Гуменюк пояснила можливу причину

7 месяцев назад 0

Українські сили руйнують російську логістику та польові пункти боєпостачання, і це вже відображається на кількості російських обстрілів Херсонщини.

Про це під час брифінгу повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами, загальна кількість обстрілів із лівого берега на правий тримається на покажчиках 60-70. Але використання кількості снарядів залишається на рівні 300-400. 

“Це також не найвища позначка, оскільки раніше було набагато більше снарядів. Зараз ми спостерігаємо певний економрежим в їхньому використанні. Тобто поки що говорити про загальну нестачу зарано, але вже руйнування нами їхньої логістики відбивається, і знищення польових пунктів боєпостачання відображається на кількості обстрілів”, – пояснила Наталя Гуменюк.

За 10 жовтня росіяни 82 рази обстріляли правобережжя Херсонщини. Вони атакували регіон 435 снарядами. За 9 жовтня окупанти 79 разів обстріляли правобережжя Херсонщини.

Раніше Гуменюк говорила, що на Херсонщині не вистачає сил протиповітряної оборони й винищувачів, які б могли завдавати ударів по літаках, з яких росіяни обстрілюють правобережжя області та Херсон.