Комісія обласної ради з питань охорони здоров’я та здорового способу життя обговорила питання функціонування медичної галузі

6 лет назад 0

Депутати Херсонської обласної ради обговорили важливі аспекти діяльності медичної сфери регіону. Сьогодні під головуванням Віктора Клименка пройшло засідання постійної комісії облради з питань охорони здоров’я та здорового способу життя.

Всього було розглянуто 11 питань. Усі вони були прийняті або направлені для розгляду до Херсонської обласної державної адміністрації.

Депутати обговорили звернення головного лікаря комунального закладу “Херсонський обласний онкологічний диспансер” щодо видідення коштів з обласного бюджету для закупівлі позитронно-емісійного томографу з рентгенівським комп’ютерним томографом і циклотроном. Члени комісії дійшли висновку, що придбання такого обладнання, яке необхідне для діагностування ряду хвороб, неможливе без допомоги держави: його вартість складає близько 42 мільйонів гривень. Відомо, що Херсонська обласна державна адміністрація вже направила відповідне звернення до Кабінету Міністрів України. Крім того, депутати підтримали звернення голови Ради головних лікарів лікувальних закладів Херсонської області Олега Мазуряка стосовно зібльшення кількості номінантів на щорічну стипендію для кращих фахівців медичної галузів до 3-х в кожній номінації та збільшення одноразової річної стипендії до 12 тисяч гривень. Голова комісії Віктор Клименко відзначив, що в закладах Херсонщини працює досить багато фахівців, які заслуговують на стипендію – набагато більше, ніж по 2 лікаря на номінацію. Тим паче, що наразі розмір стипендії становить 5 тисяч гривень – надто малі кошти в умовах сьогодення.

Комісія підтримала проект рішення “Про утворення Наукової ради та затвердження Положення про Наукову раду при Херсонській обласній раді та блок-схему організації роботи Наукової ради”. До цієї ради увійдуть провідні науковці Херсонщини, які будуть допомагати облраді розробляти різні програми, консультувати працівників апарату та депутатів. Члени комісії впевнені: поради та консультації фахівців можуть бути дійсно вагомими при прийнятті рішень обласною радою. Тим паче, функціонування Наукової ради не передбачає витрат з бюджету.