Марина Порошенко подякувала Херсонській обласній раді за сприяння та допомогу дітям з особливими освітніми потребами

5 лет назад 0

Сьогодні, 19 березня, дружина Президента України Марина Порошенко відвідує Херсонську область з робочим візитом, у ході якого має на меті ознайомитися з результатами впровадження інклюзивної реформи в регіоні.

Зранку Перша леді разом з керівництвом області, в тому числі й заступником голови облради Оксаною Рукавішніковою, завітала до Херсонської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Херсонської обласної ради, на базі якої навчається 104 особи з порушенням слуху, з яких 15 дітей – дошкільного віку, 99 дітей – мають інвалідність, 1 учень навчається за індивідуальною формою.

У закладі приділяється особлива увага корекційно-розвивальній роботі, спрямованій на максимальне збереження та розвиток залишкового слуху, мовлення дітей, спостереженням за динамікою розвитку слухової функції учнів з аудіометричним та аудіологічним обстеженням. Для цього у закладі є необхідне сурдотехнічне обладнання, а саме: аудіометр для обстеження слуху, слухомовні комп’ютерні тренажери для проведення індивідуальних, групових та фронтальних занять з слухо-зоро-вібраційного сприймання усного мовлення та формування вимови «Світ звуків» та «Видима мова».

Директор спецшколи Віктор Меренков відзначив, що реалізувати інклюзивну освіту в закладі вдалось завдяки вагомій фінансовій підтримці Херсонської обласної ради. Тож, Марина Порошенко щиро подякувала депутатському корпусу та Оксані Рукавішніковій, як представнику Херсонської обласної ради, за сприяння та допомогу дітям з особливими потребами гідно здобувати освіту та розвивати себе як гармонійні особистості.

Для останнього в закладі також створені відповідні умови. Завдяки тісній співпраці з обласною організацією «Інваспорт» та ДЮСШІ, школярі активно займаються у спортивних секціях з вільної та греко-римської боротьби, настільного тенісу, легкої атлетики, плавання, є учасниками та переможцями спортивних змагань різного рівня, у тому числі Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе». А сьогодні й на території самої школи з’явився сучасний спортивний майданчик, участь у відкритті якого взяла особисто Марина Порошенко.

«Відкриття спортивного майданчика для дітей з порушеннями слуху – це дійсно знакова подія, адже досягнення вихованців закладу вражають. Дуже добре, що діти з особливими освітніми потребами можуть долучитися до занять спортом. Сьогодні важливо зберегти цей розвиток, і в подальшому продовжити приділяти йому особливу увагу» , – зазначила Перша леді під час урочистого відкриття спортивного майданчика з поліуретановим покриттям для гри в міні-футбол, волейбол та баскетбол.

Відзначимо, наразі в Херсонській області функціонує 101 інклюзивна школа, в якій навчається 444 дитини з особливими освітніми потребами.

Також дружина Президента України ознайомилася з лабораторною і тренажерною базою Херсонської державної морської академії, яка є однією з найкращих в Україні.