Мер Олешок передав дані про окупантів до СБУ

2 года назад 0

Міський голова Олешок Євген Рищук, який днями виїхав з окупованої території, зустрівся зі співробітниками СБУ. 

Про це він розповів у відеозверненні на своїй фейсбук-сторінці:  

“Я нарешті завершив певні процедури, сьогодні про це вже можна говорити. Після того, як я виїхав з окупованої території, мені потрібно було відпрацювати певні питання зі Службою безпеки України. Потрібно було дати повний звіт за 40 днів перебування там (на окупованій території — ред)”. 

Як розповів міський голова, в Олешках зник ще один чоловік, на прізвище Котов. З ним та іншими зниклими досі немає зв'язку і їх доля невідома. 

Також Євген Рищук звернувся до усіх небайдужих громадян з проханням допомогти двом хлопцям, яких під час патрулювання міста обстріляли російські військові:

“В нас постраждало двоє хлопців з патруля, коли на Житлоселище заїжджали росіяни: Калінін і Матякін. Один лежить у лікарні в Олешках, другий — у “Тропінці”, в Херсоні. Поранення в них ідентичні — прострелені животи. Потрібні кошти на лікування. Я зв'язався зі своїми заступниками, щоб вони обдзвонили усіх працівників виконкому. Вони сидять зараз вдома, але отримують заробітну плату, дві третини від посадового окладу. Я попросив, щоб вони кинули на рахунки цим хлопцям хто скільки зможе. Також прошу допомогти всіх громадян ОТГ і міста, адже хлопці охороняли порядок в місті і робили все, щоб ми спали спокійно. Давайте “скинемось”, щоб для них могли закупити медикаменти і привезти їх з Одеси чи Миколаєва”. 

Кошти можна перерахувати за реквізитами: 

  • 5168 7422 2147 0630 — Калиніна Зоя
  • 5168 7574 2844 2372 — Матякин Олена