Мешканець Білозерської громади підозрюється в пособництві РФ: добровільно надавав їжу та речі окупантам

9 месяцев назад 0

Мешканцю Білозерської громади, який добровільно допомагав військовим РФ,  повідомили про підозру в пособництві державі-агресору. Йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Чоловікові загрожує ув’язнення від десяти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсонського району мешканець Білозерської громади добровільно почав допомагати окупантам. Він передавав російським військовим харчі та побутові речі. За це він отримував паливно-мастильні матеріали.

Як зазначається, чоловік підтримав рішення окупаційної влади щодо впровадження «рубльової зони», тому у власному магазині він торгував за рублі.

Також він організовував збір грошей та їжі з місцевих жителів для військових РФ, ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, засуджено колаборантку з Білозерки Ірину Гриценко. Ірина Гриценко погодилася на пропозицію обійняти посаду «специалиста Белозерского центра занятости». До її обов’язків входила реєстрація та облік безробітних. У неї конфіскують третину особистого майна. Рішення має набрати чинності 25 серпня 2023.

Таке саме покарання отримала й “колега” Ірини Гриценко – Лідія Альохіна, яка теж працювала спеціалісткою окупаційного центру зайнятості селища Білозерка. Її вирок набирає законної сили раніше, 5 серпня цього року.