Міська влада Нової Каховки відправила продуктові набори жителям Козацького та Веселого

2 года назад 0

Заблокованими залишаються мешканці селищ Козацьке та Веселе, які з тих чи інших причин не змогли евакуюватись у Нову Каховку.

Про це редакції Online НК повідомив Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Саме тому міська влада організувала колектив добровольців, які збирають продукти, формують харчові набори, після чого ведуться перемовини з військовими про доставку продуктів через плотину Каховської ГЕС на інший бік Дніпра.

Таким чином вчора, 2 березня, велика партія продуктових наборів була відправлена в обидва селища.

Цією роботою окрім міського голови опікуються його заступники Олег Тарабака, Леонід Чурсинов, Віталій Кубатко та радники Володимир Сироватка і Василь Акуленко.

Окрім цього на плечі цих посадових осіб лягли обов’язки забезпечення харчуванням евакуйованих осіб, які розміщені в гуртожитках учбових закладів, а також хворих міської лікарні, забезпечення міста світлом, водою, електрикою і великою кількістю питань повсякденного життя.

Ось, наприклад, частини робочого дня першого заступника мера Олега Тарабаки. Впродовж дня перевіз до роддому породіллю з Корсунки, з’їздив за хлібом для потреб лікарні у село Райське на фірму “Райський хліб”, відвіз в село інсулін для хворого пенсіонера, супроводив у Козацьке і Веселе автобус з продуктовими наборами та вирішував поточні питання комунальних служб міста.

А міський голова Володимир Коваленко за вчорашній день отримав більше 200 дзвінків від мешканців міста, які потребували негайного вирішення.

У мирний час багато хто з нас піддавав нещадній критиці керівників міста, а сьогодні вони, ризикуючи особистим життям, забезпечують життєдіяльність громади, вирішують безліч особистих питань жителів. Ось і виходить, що ми всі з вами обрали саме тих людей, які нам потрібні.

Старости селищ Козацьке і Веселе зателефонували в редакцію і просили передати від мешканців, які опинились у скруті, слова глибокої вдячності усій команді міського голови за їхню турботу і опіку. Люди цього ніколи не забудуть…

До речі, староста Козацького Руслан Дерев’янко зі своїми однодумцями самотужки майже відновили електропостачання в селищі. Залишилось відремонтувати декілька участків, якими вони саме зараз займаються.