На Херсонщині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

2 года назад 0

Сьогодні Херсонщина разом зі всією Україною віддає шану загиблим Героям Небесної Сотні. Країна пам’ятає, що з 18 по 20 лютого 2014 року у центрі Києва відбулися трагічні події, які назавжди закарбувалися в сучасній історії українського народу.

Аби вшанувати Небесну Сотню сьогодні на Алеї Героїв Незалежної України у Херсоні зібралися керівництво області та міста, учасники подій Революції Гідності, духовенство, волонтери, активісти, військові та жителі міста.

«Герої Небесної Сотні назавжди залишаться для українців уособлення героїзму та мужності. Ми маємо бути вдячні їм за подаровану нам свободу. Серед учасників Революції Гідності було і багато жителів Херсонщини. І я щиро дякую за ваш патріотизм. Ви, як ніхто інший знаєте, якою ціною давалася свобода і вільне майбутнє», – під час заходу зазначив голова облдержадміністрації Геннадій Лагута.

Учасники урочистого мітингу вшанували Героїв хвилиною мовчання, долучилися до міжконфесійного молебню, а по завершенню запалили лампадки й поклали квіти до меморіалу.