На Херсонщині через отруєння грибами померли чоловік та його 8-річна дитина

6 лет назад 0

Трагедія сталася в Олешківському районі.

38-річний чоловік разом з дружиною та 8-річною донькою зибрали гриби 6 жовтня. Зі слів жінки, вони збирали білі гриби, маслята, а також невідомі їм гриби, які чоловік назвав зеленушками. Родина того ж дня вживала гриби, а вже наступного дня у всіх з’явилися ознаки отруєння. За медичною допомогою вони  звернулися лише 8 жовтня. Всіх госпіталізували у важкому стані з харчовим отруєнням, повідомили в ГУ Нацполіції у Херсонській області.

11 жовтня померла дівчинка, а 12-го вранці помер її батько. Призначено проведення низки експертиз для встановлення остаточної причини смерті чоловіка і дівчинки.

У поліції нагадують: найважче отруєння грибами переносять діти, літні громадяни та люди з ослабленим здоров’ям. Не рекомендується годувати будь-якими грибами дітей до 14 років.

Щоб уникнути отруєнь грибами, дотримуйтеся певних правил: не збирайте гриби поблизу автошляхів та залізниць; не збирайте грибів, яких не знаєте; не купуйте гриби на стихійних ринках та поблизу автошляхів; всі принесені додому гриби ретельно перегляньте, викиньте все червиві та в'ялі.

Якщо у кошику зайдете отруйні гриби, які ви могли помилково зібрати, тоді необхідно викинуті всі зібрані гриби; обов'язково правильно і ретельно обробляйте гриби в день збору; при перших симптомах отруєння не займатися самолікуванням, а негайно викликайте «швидку».