На Херсонщині кинули виклик системі шкільних поборів

5 лет назад 0

Здавати чи не здавати? Система обов’язкових шкільних поборів народилася в далекі 90-і і настільки вкоренилася в саму основу шкільного життя, що її здається не можна звідти видалити. Та на Херсонщині цій системі кинули виклик і запустили гарячу лінію для скарг.
У свою чергу директор Департаменту освіти, науки та молоді Євген Криницький додає, анонімні звернення, які не містять фактів або доказів, щодо вимагання коштів не розглядаються.
Вимагання грошей вчителем, директором, батьківським комітетом є кримінальним злочином. Проте якщо батьки хочуть і мають змогу допомогти навчальному закладу, будь ласка, але робіть це у безготівковій формі на відповідні рахунки і обов’язково вказуйте призначення платежу.
Згідно статті 32 закону про освіту керівник навчального закладу зобов’язаний публічно звітувати про використання як бюджетних коштів, так і благодійних внесків. У свою чергу батьки мають права вимагати від адміністрації школи обґрунтованості і прозорості використання добровільно сплачених коштів.
Під час пресконференції також презентували порадник для батьків, щоб проінформувати їх стосовно найбільш популярних питань, що надійшли на «гарячу» лінію. Порадник буде розміщено на інформаційних дошках у всіх школах та дитячих садочках області.