На Херсонщині поліцейські піймали на незаконному вилові риби двох чоловіків

6 лет назад 0

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» в ході відпрацювання акваторії річки Дніпро затримали двох браконьєрів та вилучили понад тисячу метрів сіток. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час відпрацювання акваторії річки Дніпро працівники відділення поліції в порту «Херсон» в районі Кардашинського кар’єру помітили надувний човен. В ході перевірки поліцейські встановили, що двоє громадян, які перебували на човні, здійснюють лов риби в забороненому місці.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, 33-річні мешканці Голопристанського району в порушення правил рибальства здійснювали лов риби на зимувальній ямі. На момент перевірки у 200-метровій сітці знаходились риби виду товстолоб, судак, щука, білий амур, карась, окунь та лящ. Заподіяна шкода складає майже 5500 гривень. Човен та знаряддя лову вилучені. Попередня правова кваліфікація – ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

В ході подальшого відпрацювання працівники поліції виявили у воді ще кілька місинових сіток загальною довжиною 1 кілометр. Водні біоресурси, які знаходились в сітках, поліцейські випустили в природне середовище, а сітки конфіскували.