На Херсонщині Сили оборони знищили склади з боєприпасами та пункт управління безпілотниками

9 месяцев назад 0

На лівому березі Херсонської області Сили оборони України знищили три склади з боєприпасами, пункт управління безпілотниками та спостережний пункт російських військ.

Про це повідомляє Суспільне Новини зі слів керівниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталії Гуменюк.

За її словами, це говорить про те, що позиції окупаційних військ, які вони обладнують для того, щоби максимально влучно бити по правому берегу, є в досяжності українських бійців.

“Продовжуємо вичищати смугу лівобережжя, яка може становити такий безпековий буфер для жителів правого берега. Зараз можемо говорити про те, що наша контрбатарейна активність досить висока, майже в півтора раза перевищує російську”, – сказала Гуменюк.

Також вона зазначила, що втрати російської армії складають 30 військових, 14 одиниць техніки.

“Нам вдалося вразити чотири великокаліберні гармати, один міномет, човен, на якому військові РФ намагалися маневрувати поміж островами. Продовжуємо контрбатарейну боротьбу”, – заявила Наталя Гуменюк.

Упродовж липня російські війська понад 660 разів обстріляли територію Херсонщини. Унаслідок цього загинули 30 людей, 107 отримали поранення.

Росіяни називають виїзд на західну частину Кінбурнської коси для виконання вогневих завдань "квитком в один кінець". Сили оборони на південному напрямку влучно і швидко відпрацьовують по окупантах.