На Херсонщині за добу 625 пожеж!

7 лет назад 0

З кожним днем рятувальники ДСНС фіксують рекордні показники виникнення пожеж на відкритих територіях. Так, якщо 28 березня було зафіксовано 508 пожежсміття, трави, залишків сухої рослинності, то вже 29 березня ця цифра зросла до 625. І це незважаючи на той факт, що пожежонебезпечний період навіть ще не почався. В той же час, громадяни, ігноруючи всі заклики не провокувати загорання в екосистемах, продовжують активно спалювати сухостій. Такі, на думку людей, зовсім незначні вогнища, як купка сміття чи листя, насправді можуть стати причиною масштабної пожежі та залишити громадян без власної домівки.

Зокрема, 29 березня о 22:11 до столичної Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про те, що на вул. Садовій, виникла пожежа на відкритій території. На місце події негайно було направлено рятувальників Києва та області. На момент прибуття підрозділів ДСНС, площа пожежі складала приблизно 3 га. О 0:50 30 березня пожежу локалізовано, а о 1:40 на площі 4 га ліквідовано. Причина виникнення пожежі наразі встановлюється правоохоронними органами.

Днем раніше, рятувальники Вишгородського району Київщини ліквідували десять випадків загоряння трав’яного настилу. Більшість пожеж сталася через необережне поводження з вогнем громадян. Так, о 18:32 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про загоряння трав’яного настилу у с. Нові Петрівці. Вогнеборці, які прибули за викликом встановили, що вогонь вже перекинувся на житловий будинок. Завдяки оперативним діям рятувальників пожежу було ліквідовано та врятовано від знищення вогнем житловий будинок.

Рятувальники Полтавщини ліквідували 24 пожежі сухостою на відкритій території у Пирятинському, Полтавському, Лохвицькому, В.Багачанському, Решетилівському, Хорольському, Козельщинському районах, містах Миргород, Полтава, Пирятин та смт Чутове. Внаслідок загорань вогнем знищено близько 80 га сухої трави, 150 кв.м. сміття, 3 га післяжнивних залишків кукурудзи та понад 6 га очерету. У більшості випадків до загоряння призвело необережне поводження громадян з вогнем.

Шановні громадяни! Провокуючи пожежі на відкритих територіях, ви, в першу чергу, шкодите самі собі! Адже такі дії є небезпечними не лише для довкілля, але й призводять до значних матеріальних збитків — вогонь вмить може перекинутися на ваш будинок, літню кухню, сарай. Подумайте, чи варте спалювання сухостою таких наслідків! Закликаємо вас не випалювати стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!