На Херсонщині зафіксовано викрадення бюджетних коштів на суму більше 8 млн грн

6 лет назад 0

Під час проведення аналізу освоєння бюджетних коштів за перше півріччя встановлені порушення, за результатами яких до ЄРДР внесено 10 відомостей про правопорушення за ст. 205-1 (Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб — підприємців); ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) ст. 209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом; ст. 212 (Ухилення від сплати податків) КК України в сфері державних закупівель. Сума встановлених слідством збитків за правопорушеннями, внесеними до ЄРДР, становить 8,1 млн. гривень.

Серед найбільш поширених «інструментів» для розкрадання коштів громад, які використовуються розпорядниками бюджетних коштів, постачання товарно-матеріальних цінностей за цінами вище ринкових (іноді у 2-3 рази), залучення до їх витрачання фірм-«одноденок», недостовірне відображення в податковому обліку використання бюджетних коштів.

Очільник відомства Ігор Клим зазначив, що сьогодні фіскальна служба області готова надавати практичну допомогу органам місцевого самоврядування під час відбору підрядників-контрагентів для освоєння бюджетних коштів та закликав розпорядників зважено та цілеспрямовано використовувати їх відповідно до вимог чинного законодавства. Адже і фіскали, і громади мають спільно контролювати використання податків та формувати тактику поваги до Закону, до держави і один до одного.

Джерело: Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі