На Одещині співробітники СБУ в Херсонській області та Нацполіція нейтралізували міжнародне злочинне угруповання

6 месяцев назад 0

Співробітники СБУ в Херсонській області спільно з Нацполіцією нейтралізували на Одещині міжнародне злочинне угруповання, яке нелегально переправляло за кордон громадян призовного віку. Для цього три організатори використовували авто “швидкої” з медичним екіпажем.

Про це повідомило СБУ.

Як ідеться, “швидка” доправляла клієнтів до кордону із сусідньою європейською країною в обхід блокпостів. Потім ухилянтів зустрічав ще один учасник схеми, який переводив їх до сусідньої країни лісовими стежками.

Правоохоронці зупинили карету “швидкої” і затримали організаторів схеми.

За даними слідства, ними виявилися двоє іноземних громадян із посвідками на тимчасове проживання в Україні та мешканець Одещини.

Вартість незаконного перетину кордону для ухилянтів таким способом становила від 4,8 тисячі американських доларів з одного клієнта. 

Три організатори злочинного угруповання перебувають під вартою. Їм загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна, ідеться в дописі.

Нагадаємо, У Херсоні Служба безпеки затримала за пособництво РФ місцевого адвоката, який під час окупації міста влаштувався до місцевої окупаційної адміністрації. Він під вартою.