На ТОТ Херсонщини росіяни проводять обшуки домівок ветеранів АТО та їхніх родичів

9 месяцев назад 0

Російські окупаційні адміністрації проводять обшуки та перевірки домівок ветеранів АТО та їхніх родичів у населених пунктах тимчасово окупованої території Херсонської області.

Про це розповів речник Генштабу ЗСУ Павло Ковальчук у телемарафоні “Єдині новини”. 

Також він додав, що, ймовірно, ці заходи відбуваються для виявлення проукраїнськи налаштованих громадян, які співпрацюють із Силами оборони України. 

“У деяких населених пунктах Генічеського району озброєні військовослужбовці з-поміж військової поліції ЗС РФ проводять перевірки документів, опитування та уточнення особистих даних у чоловіків. Це може бути пов'язано з мобілізаційними заходами”, – повідомив речник Павло Ковальчук.

Нагадуємо, що окупаційна адміністрація на Херсонщині намагається залучити велику кількість місцевих колаборантів та лояльних до росіян мешканців. Вони хочуть виявити жителів Херсонщини, які мають тверду проукраїнську позицію або надають підтримку Силам оборони України.

Раніше ми писали, що окупанти зареєстрували в російському державному реєстрі юридичних осіб незаконно створений «военный комиссариат Херсонской области». Очолив його Вадим Шуригін, заступник окупаційного військового комісара Севастополя, який має досвід проведення незаконного призову жителів тимчасово окупованого Криму.