Найбільші збитки рибному господарству зафіксовано у Херсонській області

7 лет назад 0

За перше півріччя роботи Управлінням оперативного реагування «Рибоохоронний патруль» було проведено 70 рибоохоронних рейдів та виявлено 176 порушень правил рибальства. Вони завдали збитків рибному господарству на 1,2 млн грн. Разом з тим, за весь період роботи, починаючи з червня 2016 року, Управлінням оперативного реагування виявлено 235 порушень, що нанесли збитків на 2,4 млн грн. 

В рамках проведених оперативних заходів, за 6 місяців було вилучено 4086 кг незаконно добутої риби (біоресурсів) та 312 заборонених знарядь лову.

63% порушень були грубими. Очікується, що вони будуть завершені відкриттям кримінального провадження. Так, було виявлено 111 грубих порушень правил рибальства (ст.85 ч.4 КУпАП), 20 порушень за ч.3 ст.85 КУпАП, 13 порушень порядку придбання та збуту водних біоресурсів (ст.88-1 КУпАП), 1 порушення за ч.5 ст.85 КУпАП та складено 31 акт вилучення безгосподарського майна.

Також за час роботи було проведено низку гучних рибоохоронних рейдів. Найбільше порушень зафіксовано у Полтавській, Київській, Запорізькій, Херсонській, Одеській областях. Так, в кінці травня Управління оперативного реагування затримало 2 порушників, які здійснювали вилов 140 кг креветки в Чорному морі поблизу Херсонської області, чим нанесли збитків на суму 83 тис грн. В червні на Одещині було затримано 2 порушників, що грубо порушуючи правила рибальства та нанесли збитків на 53 тис грн. Також в кінці червня було затримано 2 порушників на Чернігівщині та Полтавщині, що здійснюючи вилов 44 сітками, чим нанесли збитків на суму 220 тис грн. В Запорізькій області було виявили судно, що вело незаконний промисловий вилов риби. На ньому було 2 тонни тюльки та 20 кг бичка, це завдало збитків державі на 160 тис грн.

Прес-служба Держрибагентства