Навіщо Великоолександрівській сільраді 26 чайників

5 месяцев назад 0

Великоолександрівська селищна рада купує 26 електричних чайників за 18 тисяч 200 гривень. Про це йдеться в тендерній документації на сайті Прозоро.

У тендерних вимогах місцева влада вказала конкретну марку приладу: Satori 4105. Вартість чайників такої моделі в мережі Інтернет від 542 до 742 грн.

В аукціоні на закупівлю побутових приладів брав участь лише один суб’єкт – фізична особа Ігор Павлович Ріпа. Він же і став переможцем. Один чайник обійдеться громаді в 700 грн.

За даними ресурсу Youcontrol,  Ігор Ріпа – місцевий підприємець. ФОП зареєстрований у селі Новодмитрівка Великоолександрівської громади з 01.02.2000 року. Основний вид діяльності: роздрібна торгівля іншими товарами.

Загалом підприємець брав уже участь у 137 закупівлях. Переможець – у 136 торгах на суму 1.64 млн грн. 

Чайники – це третя закупівля Великоолександрівської селищної ради послуг в Ігоря Ріпи. Уперше придбали в нього в серпні 2019 року сім кондиціонерів за 154 тис. грн. Вдруге, у листопаді 2020 року – водонагрівач за 3 тис. 300 грн.

Жодного разу сільрада на тендері не зекономила. Тобто учасник аукціону не пропонував знижок.

На запитання журналістів Медіаплатформи «Вгору», навіщо громаді зараз стільки чайників, спеціаліст із публічних закупівель Великоолександрівської селищної ради Олександр Мельніченко пояснив: для «Пунктів незламності».

До складу громади входить 34 населених пункти. У селах облаштовано 13 «Пунктів незламності». Тепер для кожного з них місцева влада закупить по два електрочайники.

За словами пана Мельніченка, у населених пунктах громади зараз немає проблем з електропостачанням, але на випадок системних аварій або масового відключення споживачів усі «Пункти незламності» вже забезпечено генераторами. Проте побутових електроприладів не вистачало.

P. S. Фото на головній ілюстративне, з архіву Медіаплатформи «Вгору»: Херсон,  Листопад 2022 року.

Чому в Херсоні скорочуються програми з гуманітарної допомоги, розповіла Медіаплатформі “Вгору” виконувачка обов’язків голови Дніпровської районної в місті Херсоні організації Товариства Червоного Хреста Наталя Шатілова.