«Нехай ваша важка праця буде належно поцінована» – Василь Зеленчук херсонським аграріям

4 года назад 0

13 листопада в актовій залі Херсонського державного аграрного університету відбувся святковий концерт з нагоди відзначення Дня працівників сільського господарства, який щорічно святкують у третю неділю листопада.

Окрім працівників сільського господарства, це професійне свято відзначають і працівники підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу.

Від імені обласної ради аграріїв Херсонщини привітав перший заступник голови Херсонської обласної ради Василь Зеленчук.

«Сьогодні агропромисловий комплекс дає 17% всього об’єму внутрішнього валового продукту і 30% валютної виручки державі. Херсонський аграрний сектор має чи не найбільший експортний потенціал. Адже наш край багатий на родючі чорноземи. Єдина проблема – неймовірна спека влітку. Але і її можна вирішити збільшивши площі зрошувальних земель. На сьогодні поливом забезпеченні близько 300 тис. га, тоді як раніше було 530 тис. га. Тому є над чим працювати – як мінімум, над відновленням меліорації на 200 тис. га! Головне – не продати землю іноземцям! Шановні аграрії, вітаю вас з професійним святом! Бажаю кожному міцного здоров’я, щастя і нехай ваша важка праця буде належно поцінована як людьми, так і державою!» , – звернувся до працівників аграрної галузі перший заступник голови облради.

За сумлінну працю, професіоналізм та з нагоди відзначення Дня працівників сільського господарства Почесною грамотою обласної ради Василь Васильович нагородив:

Васюкова Івана Вячеславовича – тракториста ТОВ СГП «Афіни» Іванівського району Херсонської області;

Мальцева Олександра Петровича – виконавчого директора ДП «Альфа Фарм» Новотроїцького району Херсонської області;

Товстоножка Олександра Олександровича – тракториста фермерського господарства «Время» Генічеського району Херсонської області;

З нагоди професійного свята Подяки голови обласної ради оголошено:

Сізову Віктору Андрійовичу – електрогазозварнику ДП ДГ Інституту рису НААН Скадовського району Херсонської області;

Родіну Євгену Васильовичу – трактористу фермерського господарства «Урожай-II» Іванівського району Херсонської області;

Мальгівському Михайлу Степановичу – трактористу-машиністу сільськогосподарського виробництва машдвору Первомайське агрофірми радгоспу «Білозерський» Білозерського району Херсонської області.