Новий навчальний рік: пошкоджені обстрілами навчальні заклади Херсона

8 месяцев назад 0

Перше вересня – традиційно в цей день в усіх школах лунає “перший дзвоник”, який сповіщає про початок нового навчального року. Але все змінилося з початком повномасштабного вторгнення Росії.

Деокупована територія Херсонської області потерпає від обстрілів. Росіяни свідомо б'ють по дитячих садках, школах, коледжах та університетах. 

Очільниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко повідомила Медіаплатформі “Вгору”, що на 28 серпня пошкоджено 110 закладів освіти, з них – 3 зруйновано вщент.

За даними ХМВА, через російську агресію в Херсонській громаді повністю зруйновані 1 школа та 2 дитсадки. У багатьох навчальних закладах вибиті вікна, пошкоджені дахи та стіни.

Ми створили підбірку фото пошкоджених навчальних закладів Херсона.

Росіяни 5 лютого обстріляли будівлю ліцею в Херсоні. На першому поверсі навчального закладу виникла пожежа на площі близько 100 квадратних метрів.

Окупанти 11 травня обстріляли гімназію №20 у центрі Херсона. Будівлю також обстрілювали на початку 2023 року. Тоді понівечили стіни, класи та вибили вікна.

У ніч на 15 травня російський дрон-камікадзе атакував Академію неперервної освіти. Будівля закладу зруйнована.

Херсонський кооперативний економіко-правовий фаховий коледж.

Від російської агресії зазнав руйнувань Херсонський державний університет. 1 січня 2023 року армія РФ влучила в басейн Херсонського державного університету, 25 травня 2023 року – в гуртожиток. 

Такий вигляд зараз має дитячий садочок у Херсоні, на який росіяни скинули авіабомбу в День Державного прапора України.

27 травня 2023 року окупанти влучили в корпус Херсонської морської академії. 

Інший корпус академії.

Таврійський ліцей мистецтв.

Окупанти обстрілюють навчальні заклади Херсонщини: 13 січня окупанти влучили в школу в одному з сіл Милівської ОТГ, 11 квітня 2023 війська РФ завдали удару по приміщенню школи села Кардашинка Голопристанської громади, 20 липня – обстріляли школу в селі Дніпровське, 21 липня російські військові обстріляли школу в селі Золота Балка

“Окупантів наші роутери і налякали, і заздрість викликали”. Директорка Дніпровського ліцею Тетяна Терещенко розповіла про окупацію навчального закладу та роботу.

У селі Наталине в дитсадочку окупанти залишили після себе такий розгардіяш, що навіть заходити в приміщення стало гидотно.

Документатори зафіксували зруйновану армією РФ школу в Посад-Покровському.