Новий рік на Херсонщині. Прокудін оголосив про заборону масових заходів»/>

4 месяца назад 0

Голова Херсонської ОВА Володимир Прокудін повідомив 30 грудня, що на Херсонщині посилять безпеку регіону напередодні новорічних свят. Зокрема, діятиме заборона на проведення будь-яких заходів у святкові дні та масового скупчення людей. 

“Сподіваюся нікому не треба пояснювати небезпеку проведення таких заходів в нашій прифронтовій області. Усі святкування після перемоги. Зараз головне безпека”, – наголосив Прокудін. 

Призначений Росією окупаційний голова Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що нібито видав указ про скасування комендантської години в області у новорічну та різдвяну ночі.

Як зазначається, начебто комендантська година на окупованому лівобережжі Херсонщини не діятиме з 20:00 31 грудня 2023 року до 6:00 1 січня 2024 року та з 20:00 6 січня 2024 року до 6:00 7 січня 2024 року.

Сальдо написав, що таким чином жителі Херсонської області “матимуть можливість гідно зустріти Новий рік та Різдво”. 

Медіаплатформа "Вгору" не може перевірити достовірність цієї інформації через окупацію лівобережжя Херсонщини російськими військами.

З 2023 року Різдво Христове в Україні відзначається 25 грудня, як і в усіх інших країнах, що відзначають нерухомі свята за григоріанським і новоюліанським календарями. 

25 грудня на правобережжі Херсонщини у 17 культових спорудах відбулися богослужіння з нагоди відзначення Різдва Христового. За приблизними підрахунками, у заходах взяли участь 535 вірян.